Yönetimden Mesaj    Değerli İTÜ Mezunları,

Derneğimizin Olağanüstü Genel Kurulunu 16 Nisan 2014 günü yaptık, camiamıza hayırlı olsun.

Benim de bir parçası olmaktan gurur duyduğum bir önceki Yönetim Kurulumuz, geçtiğimiz iki yılda çok başarılı işlere imza attı. Bu web sitesinin içinde detaylarını gördüğünüz projelerin bir kısmını başlattı, bir kısmını ise başlattı ve tamamladı.

Çok yoğun geçen bu iki yılda İTÜ Mezunları Derneği’nin üniversitemiz ve mezunlarımız tarafından tekrar fark edilmesini sağladı.

Başta Erol Bilecik Başkan’ımız olmak üzere, bu dönemde görev alan tüm Yönetim ve Denetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza yapılan özverili çalışmalar için tüm camiamız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Mevcut yönetimde görev alan arkadaşlarımızın önemli bir kısmı yeni seçilen Yönetim ve Denetim Kurullarımızda da görevlerine devam ederken, üçte bir oranında tamamen yeni seçilen arkadaşlarımız aramıza katılmıştır. Bu şekilde çalışmaların devamlılığı sağlanarak, tecrübeleri yeni yönetime aktararak , yeni katılan arkadaşlarımızla daha da güçlendiğimize inanıyorum. Kurullarımıza seçilen mezunlarımızı tebrik ediyorum.

Yeni Yönetim Kurulu olarak, mevcut projelerin devamlılığını sağlarken, önümüzdeki iki yılda en büyük hedefimiz, Dernek aktif üye sayımızı arttırmak  olacaktır. Yoğunluğumuzu ve kaynaklarımızı mezunlarımızı daha sık bir araya getirecek, sinerjimizi arttıracak projelere yönelteceğiz. Bu çerçevede herkesin fikirlerine açık olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.

Ülkemizin en eski Üniversitesi olma özelliğine sahip İTÜ “Asırladır Çağdaş” sloganı ile yüzlerce yıla ve dünya çapında tüm rakiplerine meydan okumaya devam ediyor.

Bizler lise çağlarımızda İTÜ’yü bir hedef olarak önümüze koyduğumuzda okulumuzun sahip olduğu kültürel derinliği pek azımız biliyordu. Hatta yıllarca sıralarında eğitim gördüğümüz dönemlerde de, aldığımız teknik eğitim, bireysel değişim, sosyal gelişimi çok azımız fark edebildi. Daha sonra atıldığımız iş hayatlarımızda yavaş yavaş duyumsadığımız, kavradığımız İTÜ’lü olma farklılığımızı yaşamaya başladık. Bugün birçoğumuz İTÜ’lü olmanın ne demek olduğunu biliyor ve bu kimliğin onurunu gururla taşıyoruz.

İTÜ’den mezun olup, yaşayan yaklaşık 100.000 büyüğümüzün, kardeşimizin olduğunu hesaplıyoruz. Bu kadar büyük bir camia olarak topluma karşı bazı sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede üniversitemizde ve ülkemizde çağdaş, laik, evrensel değerlere saygı duyan, sorgulayan ve üreten bir toplum için maddi, manevi her türlü çabamızın devam edeceğini belirtmek isterim.

Siz mezunlarımızdan en önemli beklentimiz, Dernek çalışmalarına, faaliyetlerine katılım ve katkıda bulunmanızdır.

Sadece faaliyetlerimize katılarak, bizlerle birlikte olmanız bile camiamıza çok önemli bir katkı sağlayacaktır, varlığınız bizleri onurlandıracak, büyütecektir.

Tüm mezunlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Veli Tan Kirtiş

İTÜ Mezunları Derneği Başkanı